Merj

Fejlődni!

út az innovációhoz

Előadóink

2019. február 19.

La Vida Duna rendezvényterem

1138 Budapest, Dunavirág u. 1.

Merj Fejlődni!

út az innovációhoz

Előadóink

2019. febuár 19. La Vida Duna rendezvényterem 1138 Budapest, Dunavirág u. 1.

Hogyan kell az innovációt elindítani?

Gijs van Wulfen előadásában gyakorlati eszközöket nyújt az innováció hatékony elindításához. A szervezetek számára az innovációs folyamat nagy jelentőséggel bír, amellyel sok vezető küzd, hogy hogyan tudja jól vezetni. Gyakran felmerülő kérdéseik: “Mi a megfelelő pillanat?” “Hogyan fedezzem fel, mit akarnak az ügyfelek?” “Hogyan juthatok áttörést hozó ötletekre?” “Hogyan szerezhetek belső támogatást?”

Az előadás egy eredeti és hatékony szemléletmódot mutat be az innováció megindításához. A holland LinkedIn Influencer: Gijs van Wulfen párhuzamot húz az emberiség legnagyobb történelmi felfedezései és a modern innováció között. Gijs van Wulfen összekapcsolja a “Hogyan fedezte fel Columbus Amerikát?” „Hogyan ért Hillary az Everest csúcsára?”; és „Hogyan lett Neil Armstrong az első ember a Holdon?”, és a mindennapos üzleti innovációs kihívások kérdései között. A felfedezéseikről és a váratlan kudarcokon való túllépésükről szóló történetük olyan inspiráció, amely beépült a FORTH innovációs módszertan gondolkodásmódjába. A FORTH egy ügyfélorientált és inspiráló „innovációs expedíció”, amely új mini megvalósíthatósági tanulmányokat hoz létre az innovatív termékek, szolgáltatások és üzleti modellek kialakításához. A módszer ötvözi az üzleti gondolkodást és a design gondolkodást. A tudományosan igazolt módszert világszerte használják. Gijs van Wulfen innovációs bestsellerért: “The Innovation Expedition” angol, orosz, török, holland, kínai és japán nyelven publikálták.

Gijs Van Wulfen

Nemzetközi innovációs előadó | a FORTH módszertan megalkotója

Gijs van Wulfen széles körben elismert szakértő és előadó az innovációró és a design gondolkodás témakörében. Lírai mesemondó, akinek expresszív egyben informális előadói stílusa van, tele humorral és fontos meglátásokkal. Referenciái között a 3M (USA), a AIRBUS Group (Franciaország), az ENZEN (India) és a BIlfinger (Hollandia) cégek rendezvényei szerepelnek. Rendszeres előadó nagy innovációs konferenciákon, mint például: A Dél-Afrikai Innovációs Találkozó, a Török Innovációs Hét, a Lengyel Innovációs Nap és a Harmadik Innovációs Fórum – Porto Alegre (Brazília).

A FORTH innovációs módszer megalkotója. Tanácsadóként abban közreműködik, hogy a vállalatok elindítsák az innovációt ezen hatékony módszer segítségével, egyben megágyazzák az innováció kultúráját. Ügyfelei mind az iparban és a szolgáltatási szektorban megtalálhatók, de az innovatív termékek, szolgáltatások, üzleti modellek vagy új piacok iránt érdeklő nonprofit szervezetek körében is. Az együttműködések középpontjában az új termékek kifejlesztése, az új szolgáltatások kialakítása és az innovációs stratégia megvalósítása áll. Gijs van Wulfen 300.000-nél is több követővel rendelkezik a LinkedIn-en.

Gijs Van Wulfen prezentáció anyaga.

Innovációs módszertanok

a Szilícium völgyben és nálunk

Milyen innovációs módszerekkel tudja egy tradicionális vállalat folyamatosan inspirálni a munkavállalóit a Szilícium völgyben és hazánkban? Mi kell ahhoz, hogy az áttörő ötletek felszínre kerüljenek és megvalósuljanak, akárcsak egy startupban?  A Szilícium völgy gyorsan fejlődő startupjainál bevált legjobb gyakorlatok vajon átültethetőek-e egy nagyvállalati környezetre? Segíthet-e többszáz ember bevonása 48 órára? Hogyan érdemes bátorítani és jutalmazni a kreatív megoldások gazdáit? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ előadásában Priszcilla, a Be-novative ügyvezetője, aki megosztja a tapasztalatait, amelyeket mind globlis startup vállalkozás vezetőjeként, mind pedig világszerte számos Fortune500 nagyvállalati ügyfelükkel közös projektben szerzett meg.

Várnagy Priszcilla

CEO | BE-NOVATIVE

A szervezeti kreativitást támogató Be-novative társ-alapítója és ügyvezetője. A NASA Kutatóparkjában lévő Singularity Egyetem által szervezett Global Impact Verseny Közép-Kelet és Dél-Kelet Európai Régiójának 2012-es győztese. A Be-novative egy olyan világszerte új alkalmazás, mellyel egy cég munkatársai vagy tömegek játékosan gyűjthetik és kiértékelhetik fejlesztési ötleteiket, hogy együtt gyorsabban megvalósíthassák azokat.

Várnagy Priszcilla prezentáció anyaga.

Innovációs Maraton – Innováció a szervezeti kultúra fejlesztés szolgálatában

Esettanulmány: a Knorr-Bremse 2017-ben lezajlott nagyszabású belső innovációs versenyének szervezetformáló hatása.

Dr. Kovács Attila

fejlesztési igazgató | Knorr-Bremse Vasúti Járműrendszerek Hungária

A Knorr-Bremse Vasúti Járműrendszerek Hungária Fejlesztési igazgatójaként az átalakult gazdasági és ipari környezetben ma már nem a nyugati minták alapján történő munkavégzés, hanem új, hatékony módszertanok önálló bevezetése jelenti munkája legnagyobb kihívását.

Célja egy olyan vállalati légkör megteremtése, ahol a magasan kvalifikált magyarországi mérnökök kreativitásaként nemeztközi színtéren is jegyzett innovációk, szabadalmak születhetnek.

Kovács Attila és Lévai Katalin prezentáció anyaga.

Tavaszi Tivadar

ügyvezető igazgató | Knorr-Bremse Vasúti Járműrendszerek Hungária

A Knorr-Bremse Vasúti Járműrendszerek Hungária  ügyvezető igazgatója. 1997 óta dolgozik a konszernnél különböző műszaki funkciókban. Az innováció mindig is fontos szerepet töltött be az életében, jelenleg munkatársaival arra keresik a választ, hogy az Ipar 4.0 segítségével, hogyan tudnak a már most is meglévő egyedi vevői igényeknek úgy megfelelni, hogy azokat gyorsan és a legkisebb erőforrás felhasználásával legyenek képesek kielégíteni.

Lévai Katalin

az innováció üzletág vezetője | Human Telex Consulting Kft.

2001 óta dolgozik szervezetfejlesztési tanácsadóként, 2017 óta az Innovációmenedzsment üzletág vezetője.

Tevékenységének az egyik fő fókusza az innovációs kultúra fejlesztése. Az elmúlt években egyik vezetője volt a Knorr-Bremse Innovációs Maraton programjának illetve részt vett a Miskolci Egyetem FORTH innovációs projektjében. A témában több előadás és szakmai publikáció fűződik a nevéhez.

Lévai Katalin és Kovács Attila  prezentáció anyaga.

Az innováció helyzete Magyarországon

Megújult kutatási-fejlesztési-innovációs szakpolitika és finanszírozási lehetőségek.

Dr. Szabó István

innovációs és általános elnökhelyettes | Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal

Közgazdász, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal innovációs és általános elnökhelyettese 2018. október 1-től.

Ezt megelőzően az Emberi Erőforrások Minisztérium Felsőoktatás- és Kutatásstratégiai Főosztályát vezette 2017. januártól, előtte pedig 5 éven keresztül a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Elemzési és Információs Főosztályát.

Kész vagy a jövőre?

Az innováció kultúrájának megteremtése

Hogyan lehet megkérdőjelezni a status quo-t? Az innovatív szervezetek és rendszerek a munkavállalóktól teljesen új gondolkodásmódot igényelnek. Vállalkozói gondolkodásmódra van szükség, amely felismeri a lehetőségeket, melyekből mások számára értéket teremt és ösztönözi őket az együttműködésre. Ha ezt létrehozzuk, a hatás tartós marad, és ez egész szervezetet áthatja.

Lindsy Szilvasi (NL)

Keynote Speaker | Innovation Program Manager | STUDIO.WHY | Xoogler |

Lindsy 2014-ben kezdte pályafutását a Google-nál mint az Online Operations Specialist és Innovation Space Manager. A Google-ban betöltött szerepe kiterjedt a Google hirdetési politikájának felhasználói élményéhez köthető innovatív megoldások kialakítására; valamint innovációs műhelyeket és ún. tervezési sprinteket vezetett. Létre hozta a Google EMEA első innovációs és kreativitási terét, valamint egy virágzó innovációs ökoszisztémát. Lindsy szenvedélye, hogy másokat ösztönözzön az innovációra és a fenntartható hatású változásokra. Munkájában innovációs programokat segít elő a holland Design School STUDIO.WHY kereteiben, többek között fiatal szakemberek és szervezetek számára képzési programokat kínálva.

Lindsy Szilvasi prezentáció anyaga.

AMIKOR AZ ALKALMAZOTTAK MAGUK ALAKÍTJÁK KI SAJÁT TELJESTÍTMÉNY-ÉRTÉKELÉSI RENDSZERÜKET

Ezen izgalmas előadás bemutatja, hogy mit jelent az innováció alkalmazása a HR területén az üzleti igények és a munkatársi szükségletek egyidejű figyelembevételével.
Résztvevőink megismerkedhetnek azokkal az alulról építkező folyamatokkal, amely keretében sikeresen alakította át az Orange Romania teljesítményértékelő rendszerét, valamint Orange Europe karrier-menedzsment koncepcióját.

Corina Ghiaţău (RO)

SZERVEZETFEJLESZTÉSI VEZETŐ

Corina Ghiatau a személyes életekre hatással levő innováció elkötelezettje. Pszichológiai és coaching háttértudással és 15 éves HR tapasztalattal rendelkezik. Munkavállalói élmény- és jóléti, elkötelezettségi és tehetségmenedzsment programok kialakításában vett részt Romániában, Lengyelországban és Franciaországban. Jelenleg az Orange Romania telekommunikációs vállalat szervezetfejlesztő vezetője.

Corina Ghiatau prezentació anyaga.

Hogyan kerüljünk fel a térképre?

A Miskolci Egyetem egy kicsi, de szakmai elismerésekben gazdag és az ország legjobban fizetett műszaki végzettségű, első munkahelyes hallgatóval büszkélkedő kara a Műszaki Anyagtudományi Kar. Az egyetem vezetősége lehetőséget biztosított a kar számára, hogy a nagyobb ismertség, a jobb méretgazdaságosság, a szoros piaci kapcsolatok megtartása és a jövőbeni tudományos sikeresség megalapozására egy négyhónapos innovációs folyamatot indítson a FORTH módszertan segítségével. A FORTH folyamat maga is egy „utazás”, amelyet a módszertan állomásait jelző térképe segítségével hajtott végre a kar 12 fős csapata – erről az utazásról szól esettanulmányuk.

Deák Csaba, Varga László és Zala Ákos prezentáció anyaga.

Zala Ákos

ügyvezető | Human Telex Consulting

A Human Telex Consulting ügyvezetője, tanácsadó, az első magyar FORTH Master Facilitator.

Dr. deák csaba

kancellár | Miskolci Egyetem

A Miskolci Egyetem kancellárja, korábban a Nemzeti Innovációs Hivatal stratégiai elnökhelyettese.

Dr. varga lászló

intézetvezető | Miskolci Egyetem

A Miskolci Egyetem Intézetvezetője, a Műszaki Anyagtudományi Karon lezajlott FORTH innovációs fejlesztésnek a projektvezetője.

Az innováció útvesztői –

kerekasztal-beszélgetés

Mészáros Antónia

UNICEF Magyarország | Ügyvezető igazgató

Mészáros Antónia az UNICEF Magyarország (az ENSZ gyermekjóléti szervezete) ügyvezető igazgatója, kommunikációs szakember, író, újságíró, műsorvezető, dokumentumfilmes. Korábban hírháttér műsorokat vezetett az ATV-n és az MTV-ben, köztük az „Egyenes Beszéd”, „Szabad Szemmel”, „Start” és „Az Este” című műsorokat. Ezt megelőzően hat évig Londonban élt, a BBC Televíziónál dolgozott szerkesztő-riporterként, főként a „Panoráma” című politikai háttérműsor szerkesztőségében.

Volt haditudósító, gyakran dolgozott veszélyes övezetekben, ilyenkor többnyire az operatőri munkát is maga végezte. 2006-ban könyvet írt az uniós csatlakozás után Nagy Britanniába érkező Kelet-európai munkavállalók sorsáról „Az Unió Nomádjai” címmel. 2000-től 2007-ig rendszeresen publikált a Népszabadságban. Tanulmányait az ELTE angol és kommunikáció szakán, és az amerikai Connecticut államban lévő Trinity College-ben folytatta.

Fischer András

OTP LAB, OTP Bank | Főosztályvezető

András 2015-ben csatlakozott az OTP Bankhoz, 2017 óta a bank innovációs központjának, az OTP LAB-nek a vezetője, ahol a szakértő munkatársak, startupok, innovatív technológiára épülő vállalkozások és oktatási intézmények együtt dolgoznak a jövő banki termékeinek és szolgáltatásainak fejlesztésén. Kollégáival az a céljuk, hogy a bankban rejlő innovációs potenciált maximalizálják olymódon, hogy a banki munkatársak legyenek az innováció motorjai.

Oltványi Zsolt

Mentes Cukrászüzem | Ügyvezető igazgató

2010 óta egy online marketing ügynökséget vezet, illetve 2013-óta a Mentes cukrászüzem ügyvezetője és szakmai vezetője.

2016-ban Az Év Fiatal Vállalkozója volt, továbbá szakmai tanácsadó a FIVOSZ Gasztro bizottságában, 2018 óta a bizottság vezetője. Márkaépítés, értékesítés és cég menedzsment területen rendelkezik teljes körű gyakorlati tapasztalattal, valamint a magyar egészségtudatos iparág egyik szakértője.

Kulcs a vállalkozás sikeréhez: Kitartó és mindig hiteles “magaviselet”

Fürjes Balázs

Innostars | Ügyvezető igazgató

Fürjes Balazs az ETI Health-nél dolgozik, ami az Európai Bizottság „innovációs” innovációs hálózata. Ökoszisztémák és fenntartható üzleti modellek kialakításán dolgozik, amelyek magukban foglalják a vállalkozásokat, a nem kormányzati szervezeteket és a kormányzatot.

Az EIT Health-ban az InnoStars ügyvezető igazgatója, ahol lengyel, magyar, horvát, olasz, portugál és walesi partnerekért felelős. Emellett felelős az innovációs ökoszisztémák fejlesztéséért Kelet-, Közép- és Dél-Európa 20 városban, valamint partnerségi programok kidolgozásában az Egyesült Államokkal, Izraellel és Kínával.

Ezt megelőzően a Századvég Gazdaságkutató vezérigazgatója, a magyarországi vezető szakpolitikai gondolkodó és az állami tulajdonú Nemzeti Eszközkezelő elnöke volt. Előtte az energia, a távközlés területén valamint a The Boston Consulting Group-nál dolgozott. Diplomát szerzett az INSEAD-tól (MBA), a Budapesti Műszaki Egyetemen (mérnöki), az ELTE-én (jogi).

A nap házigazdája

Lévai Balázs

Rendező, producer, műsorvezető | a Magyar Filmakadémia tagja

Tizenöt év televíziózás után váltott a filmes szakmára. Elsősorban zenei tematikájú filmeket és dokumentumfilmeket készít, illetve kulturális és tudományos tematikájú események házigazdája. Kispál és a Borz, Quimby, Tankcsapda, 30y, Csík zenekar, Wellhello, Halott Pénz, Punnany Massif – csak néhány név azok közül, akikkel együtt dolgozott rendező-producerként.

A #Sohavégetnemérős c. játékfilmje 2017-ben közönségdíjat nyert a Magyar Filmhéten. Két interjúkötete (Bestseller I-II.), egy életrajzi könyve (Lovasi András) és egy regénye (Beállás) jelent meg.

Főszervező

Kelemen Andrea

Ügyfélkapcsolati vezető, szervezetfejlesztési tanácsadó | Human Telex Consulting

Az Innovációs Maraton módszertanának egyik kidolgozója és vezető tanácsadója. Érdeklődésének egyik fő fókusza a szervezeti innovációs kultúra megteremtése és fejlesztése.

1015 Budapest, Toldy Ferenc utca 16/C.

+36 1 214 0204, +36 1 225 1576

innovacio@htconsulting.hu

 

Adatkezelési tájékoztató

Cookie tájékoztató